loading

Danas je u poslovnoj zoni Bujići – Žbandaj svečano otvoren najmoderniji auto centar u ovom dijelu Europe, centar AutoWill. Servisno prodajni centar za automobile marke Opel i Chevrolet nakon poslovnica u Vukovaru, Vinkovcima, Zagrebu, Slavonskom Brodu i Puli otvoren je i u Poreču.
Svi prisutnima dobrodošlicu je zaželio voditelj poslovnice Poreč gospodin Krešimir Will naglasivši kako je ovo jedan od važnijih dana u povijesti AutoWilla. Tvrtku AutoWill osnovali su Stjepan i Marija Will 1970. godine u Vukovaru kao ovlašteni autoservis za marku Opel.

Doajen u auto branši, vlasnik tvrtke gospodin Stjepan Will uzvanike je upoznao s poviješću tvrtke AutoWill, naglasivši kako su uz velike napore i odricanja postupno podizali svoje servisno prodajne centre. Godine 1988. proglašeni su najboljim Opelovim servisom u bivšoj državi prema anketi tadašnjeg Generalnog uvoznika za Jugoslaviju, autokuće Kikinda, a 2009. godine Hrvatska automobilska udruga dodijelila im je Zlatnu Plaketu za najbolji auto servis u Hrvatskoj. Agresijom na Hrvatsku i padom Vukovara prekidamo s radom u našem centru u Vukovaru i suočavamo se s novim izazovima rekao je gospodin Will i dodao kako 1993. godine kreću u podizanje novog auto centra u Zagrebu. Stalno pratimo inovacije u tehnici i tehnologiji kako bi naši kupci i korisnici bili zadovoljni, poručio je gospodin Will.
Tvrtka AutoWill u Istri je od 2009. godine kada su otvorili svoj centar u Puli nakon čega su se odlučili izgraditi i centar u Poreču.

'' Ovdje smo danas kako bi proslavili vašu poslovnost. Samo hrabri i sposobni mogu investirati u kriznim vremenima i svima nam to daje vjetar u leđa '', kazala je predsjednica Hrvatske gospodarske Komore Županijske komore Pula gospođa Jasna Jaklin Majetić, zaželjevši obitelji Will puno sreće.

Prigodne riječi uputio je i gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo gospodin Edi Štifanić. Zahvalio se gospodinu Stjepanu Willu što je upravo u Poreču otvorio ovako moderan i lijep auto centar te poželio puno poslovnog uspjeha kao i zadovoljnih kupaca. Ulaganja su sastavni dio svakog razvoja i nema napretka niti jedne tvrtke bez ulaganja kazao je gradonačelnik gospodin Štifanić poručivši kako se otvorenjem ovog centra podigla i kvaliteta života u našem gradu.

Uz prisustvo mnoštva uzvanika, novo zdanje simboličnim rezanjem vrpce otvorili su vlasnik tvrtke AutoWill gospodin Stjepan Will i gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo gospodin Edi Štifanić. Prigodne govore održali su još i direktor Opelovog ureda za Hrvatsku, BIH i Sloveniju gospodin Željko Sredoja kao i direktor Chervroleta za Sloveniju, Hrvatsku i BIH gospodin Jernej Kolbl.
U prigodnom programu nastupao je i najmlađi naraštaj obitelji Will, Ivan i Tvrtko koji su izveli skladbu Händel/Halvorsen: Passacaglia za violinu i violončelo kao i porečka ženska vokalna skupina Brajde.

Centar se prostire na više od 1.200 četvornih metara prostora. Uz uslugu prodaje novih i rabljenih vozila Opela i Chervroleta, AutoWill će na istom mjestu korisnicima ponuditi i usluge servisa i prodaje rezervnih dijelova kao i kompletan pogon za popravak i održavanje mehanike, elektrike, elektronike, limarije i lakiranja. Otvaranjem ovog centra tvrtka AutoWill ostvarila je važan preduvjet za daljnji razvoj i rast popularnosti marke vozila Opel i Chervrolet. 

Idite na vrh